Ballad of the Boy in the Red Shoes och andra Elton-låtar

Satt och klickade runt bland artiklar på Wikipedia igår, läste att Gary Barlow (från Take That) sjunger körstämman på Elton Johns låt "This train don't stop here anymore", blev sugen på att lyssna på albumet som den låten kommer ifrån igen.

"Songs from the West Coast" snurrade runt, runt på den lilla CD-spelaren som bästa Hanna hade i rummet vi delade på Sätergläntan mitt första år där. Om jag inte minns fel var hennes favoritlåt "The Ballad of the Boy in the Red Shoes".

Här kommer båda två.




(Och, jo: det är Justin Timberlake som spelar Elton i den här videon. Visst är han bra?)

Vi kör en till favorit: "American Triange".

Den är bland annat inspirerad av mordet på 21-årige Matthew Shepard i Laramie, Wyoming, USA 1998 (han blev torterad och mördad av två andra unga killar, därför att han var homosexuell). Det har gjorts flera filmer om mordet och hur det påverkade det amerikanska samhället, jag har sett "The Laramie Project" och tyckte att den var väldigt bra. "Songs from the West Coast" är tillägnade Matthew och Oliver Johnstone, sonen till Davey Johnstone som spelar gitarr i Eltons band. Oliver drunknade i en pool när han var tio år gammal, så även om de bådas död var väldigt olika finns det såklart paralleller mellan dem: två älskade söner som rycktes ifrån sina föräldrar av onaturliga orsaker. "American Triangle" är som flera andra låtar på albumet väldigt sorglig, men också därför väldigt, väldigt bra.

/L



Kommentarer
Postat av: Linus

Pappainlägg!

2011-04-11 @ 07:47:47
Postat av: Hanna-Kristine

Du kommer ihåg rätt, lyssnar på den fortfarande ibland, tycker om "Original sin" också.



Sätergläntan det är snart 10 år sen, tiden går fort.

2011-04-11 @ 21:31:38
URL: http://hannaleker.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0