Upptagen

Jag jonglerar (fortfarande) 100% jobb, 50 % kurs och åtminstone 100 % familjeliv med en uppsats som fortfarande inte är färdig (men det är en annan, och ganska lång historia. Nytt datum för inlämning är i maj), så ni förstår förhoppningsvis att jag har svårt att hinna med något annat även om jag gärna vill.

För er som undrar vad jag gör om dagarna, och vad sjutton en arkivarie egentligen är för något, kommer här en briljant seriestrip av Berglin som förklarar det hela:

 
Vad vi gör är alltså att ta hand om och tillgängliggöra information så att sånt här inte ska hända.
För tillfället gör jag det genom att fotografera små plastfigurer från flingpaket, varuförpackningar, kakrecept, damklädesbutiksannonser från 1930-talet, informationsbroschyrer från 1980-talet, helt fantastiska akvarellmålningar och blyertsskisser från sent 1800-tal, ransoneringskuponger, priser från en dockteaterfestival och bussbiljetter från 1980- och 90-tal. Bara för att nämna något av allt det spännade material som vi har hos oss på jobbet. :)
/L

Det har ju varit allhelgona...

....och vi har så klart varit till graven. Fast det blev på söndagen när min pappa var här, för jag vantrivs på kyrkogården sådana dagar när det helt plötsligt är massor av människor där. Jag vill kunna gå till graven och pyssla i min ensamhet som jag brukar göra.
Då såg det ut så här, med en gravrosett i granris, två dekorerade ljus och lyktan på plats igen inför vintersäsongen.
 

Eftersom vi inte var där på allhellgonakvällen har jag inga vackra bilder på hur hela kyrkogården lystes upp av ljus och lyktor framemot fredag kväll, men jag vet ändå hur det såg ut. Min vän I skickade nämligen en bild på hur det såg ut efter att hon (för andra året i rad) hade tänt ljus hos barnen):

Fint, eller hur?
/L

RSS 2.0