Nya planer

Begravningsbyrå-Marie påpekade att vädret kan vara dåligt i november, så nu har vi bokat kapellet för att ha större delen av ceremonin där och avsluta med urnsättning ute vid graven. Det är visst så, sa Marie, att vi har rätt att ha en borgerlig begravning även i en av kyrkans lokaler, och då tar de bort alla kristna symboler där inne. Så nu ska vi planera om själva ceremonin lite, men det känns bra. Det blir sånger, ljuständning, blommor, kanske en dikt, och så ska vi lägga varsin liten havsslipad sten på graven innan vi åker hem för minnesstunden/begravningskaffet.

Tiden blir också lite ändrad, vi börjar halv 2 istället för kvart i.

"Höstvisa"och "Som en bro över mörka vatten", har vi bestämt att vi vill ha.

/L


Kommentarer
Postat av: Tildas mamma

Det låter som att det blir en personlig och fin ceremoni.

Även om det blir lite extra pyssel med en borgerlig ceremoni, eftersom valfriheten är så stor och det går att utforma den som man själv vill, så tycker jag att det var värt arbetet att bestämma allt själva. Jag har lite svårt för de kristna bitarna vid kyrkliga begravningar, men har förståelse för att det är viktigt för dem som tror på det. Tur att det har blivit lättare att välja vad som passar en själv, helt enkelt.

Hoppas att höstsolen lyser på er vid urnsättningen.

Kram, Tildas mamma(Ett litet tips: be någon att ta kort vid ceremonin och urnsättningen. Minnet bleknar alldeles för fort och det kan kännas bra att i efterhand minnas hur fint ni gjort för era älskade barn.)

2010-11-01 @ 16:44:24
URL: http://tildasmamma.wordpress.com
Postat av: zara

Va skönt att det börjar falla plats, jag kommer tänka på er i massor!Den sången är otroligt vacker, den sjöng du på nån av våra cabaréer om jag inte minns alldeles fel <3

2010-11-01 @ 18:10:44
URL: http://www.letsfaceit.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0