Frejkabyxan

Nu när vi har haft Frejkabyxan i huset i lite mer än två veckor har både Mini och hennes föräldrar hunnit vänja sig vid den, och alla de små och stora förändringar som den fört med sig. För det är en hel del som är annorlunda nu när vi har en bebis i Frejkabyxa istället för i von Rosenskena.
 
Det finns fördelar: hon kan röra hela överkroppen, och nu när hon vant sig älskar hon det! I skenan kunde hon inte ta händerna till munnen eller höja armarna över huvudet, och det tar hon igen med råge. Vissa mornar väcker hon oss med höga smackande ljud när hon är hungrig och suger på sina fingrar :)
 
Hon kan också krypa ihop mer när vi håller henne i famnen (jättemysigt för både henne och oss när hon gosar in sig och lutar huvudet mot ens axel), vrida huvudet som hon själv vill utan att hindras av skenans axelparti, och röra mer på benen både  när hon ligger ner och när hon sitter i sitt babyskydd (som vi använder istället för babysitter, den är bäddad med kuddar och handdukar så att hon får plats med knäna i den) och tittar på sin nya favoritleksak:
Den här fina fjärilen fick hon innan midsommar av min kusin och hans sambo, tillsammans med ett helt paket fullt av fina second hand kläder. Vi brukar ha den på handtaget till babyskyddet eller barnvagnen, och Mini har precis börjat greppa efter saker nu, så den är helt perfekt. Klara fina färger, och den kan också göra flera olika ljud som hon gillar.
Att hon kan röra sig mer (Frejkan tas av vid bad och blöjbyte, och för att lufta henne i upp till 20 min i taget) ha gjort att hennes mage fungerar bättre, och det är såklart skönt både för henne och oss att hon inte har ont och gråter.
Men den allra största fördelen om ni frågar Lilla D är att hon nu får bada hemma :)


Tyvärr finns det nackdelar även med Frejkan. Hon blev bredare över knäna eftersom benen är i mer rät vinkel, och får nu nätt och jämnt plats i sitt babynest. Babyskydded som vi köpte att ha i mina föräldrars bil blev också plötsligt lite mindre, men även det gick precis. Vagnen funkar fortfarande lika bra som tidigare, och jag är väldigt glad att vi köpte en bred vagn redan innan vi visste att vi hade fått en lux-bebis (även om den är lite jobbigare att åka buss och manövrera i affärer med). Tänk att behöva köpa en ny vagn bara för sex veckor, huvva!
 
De största, riktigt stora nackdelarna med Frejkan är att den är varm (sydd i ett slags plastat bomullstyg, ungefär som finare vaxduk) och att man inte får två att byta mellan. De som konstruerade den kan nog inte själva ha småbarn - ett tyg som gör små bebisar överhettade på sommaren, som inte får torkas i maskin/torkskåp och som lufttorkar extremt långsamt? Tack för det, NordiCare.....

 Tur att jag är sömnadskunnig nog att sy egna överdrag då:
 
En stuvbit av lila manchestertyg, sytråd, några meter bomullsband och knapphålsresår, fyra gamla skjortknappar, två plastspännen för hängslen och några timmar vid tillklippningsbordet/symaskinen var all som behövdes när jag väl ritat av och fotat originalet. Den nya frejkan är både snyggare och mer bekväm nu i värmen. Det ska bli ett par till har jag tänkt, bara jag hittar ett passande tyg i mina gömm0r.
 
/L

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor

Vilken fin frejkabyxa,tur att
D har en duktig sömmerska till mamma. Kramar

2012-07-04 @ 18:12:30
Postat av: Moster

Gud vad duktig du är! :)

2012-07-04 @ 23:19:29
Postat av: TessW

Jättefint!

Kul att höra att det funkar bättre med Frejkan!
Och skönt att det inte är för evigt snart slipper hon de helt.

Stora kramar Tess W

2012-07-05 @ 10:43:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0