Fint besök

Idag har Lilla D haft sin första "lekträff" med en annan bebis i samma ålder som hon själv. Lilla L och hennes mamma A från vår föräldrakurs-grupp var här på eftermiddagen, och det var jättekul att se de två små tillsammans. Dorothea låg på mage och lyfte upp huvudet för att kunna se på L (hon brukar tycka att det är så jobbigt att hon hellre ligger på sin kind, men vi kämpar på för att hon ska lära sig ligga på mage och så småningom börja kräla och krypa) och gav upp ett litet glädjetjut när hon lyckades. Flickorna satt också mitt emot varandra (med stöd av sina mammor) och "pratade", låg bredvid varann på babygymet och kände på varandra med händerna (L ville dra D i håret, fast då hann jag före och avstyrde. tror inte att Lilla D hade gillat det) och var allmänt jättesöta :) Och jag tror faktiskt att vår lilla tjej lärde sig något av L idag. Lilla L är några veckor äldre (och har ju inte heller suttit fixerad), så hon kan såna saker som D håller på att lära sig.Bland annat ligga på rygg och greppa en leksak med båda händerna, och stoppa in leksaken i munnen. Vår lilla tjej tittade intresserat på det här en stund när flickorna låg bredvid varandra, och sen när L hade tappat intresset för sin krokodil/dinosaurie/groda sträckte hon sig efter den och stoppade in den i sin egen mun!

Ett litet steg i taget, och snart kan hon allt som en bebis i hennes ålder ska kunna, tror jag! Och att härma andra bebisar är nog det bästa sättet.

Tack så mycket för att ni kom och välkomna tillbaka, L och A!

(här är Lilla D i sitt babygym på en bild från besöket hos hennes farmor under semestern).
 
/L

Kommentarer
Postat av: Anonym

En sån liten skönhet hon är! Så härligt för henne att kunna röra sig fritt nu. Du ska se att hon snappar upp och tar igen förlorad tid i ett nafs, de är snabba som bara den när de sätter den sidan till!

2012-08-18 @ 21:50:55
Postat av: mamma/mormor

Vilken härlig semesterbild hos Farmor!Kram

2012-08-19 @ 20:44:35
Postat av: Anna

Vad kul med en lyckad lekdejt! Tycker inte att du ska vara orolig för att lilla D inte är i fas med sin utveckling, barn utvecklas nämligen väldigt olika och nästan alla barn utvecklas normalt. Någon månad hit eller dit spelar inte så stor roll i slutänden. D har ju dessutom skenan som förklaring på varför en del motorisk utveckling ev blir försenad.

2012-08-30 @ 22:16:40
URL: http://annasviktiga.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0