Det har börjat...

Den senaste veckan har jag fått reklam med erbjudanden från ett försäkringsbolag, Vi Föräldrar, Goboken och Libero.

Det gör mig irriterad av flera orsaker. Jag gillar verkligen inte tanken på att någon myndighet någonstans delat ut sitt register över nyfödda barn så att företag kan överösa deras mammor (jo, för det verkar bara skickas ut till MIG, som om Lilla D inte vore precis lika mycket sin fars barn som sin mors) med säljprat om hur viktiga just deras produkter är för barnets utveckling, hur mycket rabatt de får om de tecknar medlemskap NU GENAST, och vilka fina premiegåvor de delar ut (som alla är masstillverkade under dåliga förhållanden i Kina, som det mesta andra vi köper här i västvärlden. Ja, en del är förstås tillverkat under dåliga villkor för arbetarna och på miljöfarligt vis i andra länder, också).

Blä! säger jag, och kastar det i pappersåtervinningen. Vi har redan tecknat en försäkring för Mini, vi vill inte ha några glassiga magasin som bara gör oss nojjiga inför varje litet beslut vi tar i vårt föräldraskap, det finns underbara barnböcker att låna på biblioteket och läsa för Lilla D och fina leksaker att köpa i andra hand, och slutligen kan Libero och den andra stora blöjproducenten som börjar på P känna sig extra blåsta, för vi kommer aldrig att köpa deras produkter efter att ha upplevt hur nonchalant de behandlar föräldrar som blir ledsna efter att bombarderas med reklam precis efter att deras barn har dött.

/L

Kommentarer
Postat av: Malin

Åh vad jag håller med dig! Det värsta är när de ringer från försäkringsbolagen tycker jag. Jag blir så förbannad när folk låtsas som att de känner mig, "Heej Malin! Grattis till sonen..." för att sen försöka snacka ner vårt val av försäkring. Fy... Sen håller jag med om att det är väldigt konstigt att inte papporna bombarderas med samma skit!

2012-07-06 @ 07:37:12
Postat av: Anna

Kan inte annat än hålla med Malin! Förstår inte hur man kan ha som säljargument att jag som kund har gjort ett dåligt val...

2012-07-06 @ 23:09:15
URL: http://annasviktiga.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0