Mycket i huvudet

Idag upptäckte jag att det faktiskt finns vissa påminnelser om allt det som vi skulle ha haft, som inte gör så ont:

Gravidmagar, om det sitter på mammor i väntrummet på specialistmödravården. Gravidmagar i andra delar av sjukhuset (tex i hissen) är fortfarande jobbiga.

Gjorde min första dag på praktiken idag. Den var faktaspäckad och jag är ganska slutkörd eftersom jag av nervositet sov dåligt i natt. Jag har fått ett ganska stort och varierande material att ordna och förteckna (bland det jag tittat på hittills finns pappershandlingar, ljudband, diabilder, foton, DVD:er, CD-ROM, kartor, ritningar och en modell av stadshuset, och de äldsta handlingarna är från 1945), och det känns som att jag både kommer att lära mig mycket och ha roligt.

Gasquen var väldigt trevlig fastän maten var kass och en del av underhållningen bara konstig. E och jag hade trevliga bordsgrannar, och dansade till ett bra band innan vi gav upp och drog hem till henne vid ett-tiden. Jag fick sällskap till busshållplatsen av henne och söta lilla hunden Perro, och trillade i säng när jag till slut kom hem. Bussarna går inte lika ofta efter midnatt, och eftersom min mobil helt utan förvaring hade slut på batteri kunde jag inte ringa D när jag gick från hållplatsen. Jag brukar göra det när det är mörkt ute, eftersom det får både honom och mig att känna oss säkrare.

Jag fick komplimanger för både masken och klänningen, pratade med en hel del trevliga människor och fick både sjunga studentikosa sånger och dansa. Egentligen är jag väl inte så förtjust i studentikosa sånger, men jag börjar kunna dem, och en del av alla små tricks som hör till en sån här fest (som att på vissa ställen ställa sig upp eller banka näven i bordet, eller det överdrivet komplicerade sättet att skåla) lite bättre nu och känner mig mindre bortkommen. Tyvärr har jag "O gamla klang och jubeltid" i huvudet nu, och börjar nynna på den lite när som helst. Nåja, det är väl en världslig sak, som Karlsson på taket säger. :) Och det är ju alltid roligt att sjunga.

Nu ska jag ta och läsa klart min bok, för den måste lämnas tillbaka på torsdag.


/L





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0