Några bilder från julafton


Godisfatet. Vi lyckades både med knäcken (den blev varken för hård eller för mjuk) och mintkyssarna (de blev visserligen lite fula, men smakade bra och blev lagom knapriga), det är vi lite stolta över.


Frukt- och nötbordet. Två sorters torkade dadlar + fikon, aprikoser, ingefära och äppelskivor, och så natuella cashewnötter och saltade rostade pistager.


Julbuffén. Enorma mängder potatisgratäng och så de karamelliserade potatiserna efter danskt recept som D blev så förtjust i första gången vi firade jul med hans svåger, köttbullar och omelett (ett inslag från min barndoms jular - det är en av pappas specialiteter) är obligatorisk till jul.


Vi hade mycket grönsaker. Ostgratinerade brysselkål, marrockansk morotssallad, marinerade kokta rödbetor och grönsallad funkade jättebra ihop med allt kött och fläsk.

Vi lyxade till det lite och köpte färsk gravad lax i delikatessdisken på ICA. Den var supergod! Jag åt väldigt mycket av den och grönsakerna, och ganska lite av köttet, för att skona min stackars spända mage (och så är det ju såklart bra för gravida att äta fisk). 



Vi dukade på gröna Old Höganäs och med linneservetter från vårt bröllop.


Vi satt i vardagsrummet hela kvällen.


Barnens lyktor och de andra ljusen tändes lagom till Kalle och hans vänner. Det kändes fint att de fick vara med i tankarna utan att det var lika sorgligt som de andra jularna sedan Alice dog har varit. Det symboliserades också av att betongnallen som vi haft vid graven sitter bredvid TV:n nu under vintern, och den har fått en röd rosett om halsen. 




Jag var tjock och glad, och dessutom finklädd för en gångs skull.


Och Tösen låg mellan D och min fina svärmor (som hon lyckades charma totalt) och blev rejält kliad på magen. 

Vi hade en jättemysig jul.

/L



Kommentarer
Postat av: zara

Åh vilka härliga bilder!! Är så glad att du är tjock!! ;) God fortsättning <3

2011-12-27 @ 22:45:53
URL: http://letsfollowourlust.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0